fbpx

Voorzitter Coronie Sportbond: “Ik ben niet te koop”

GFC NIEUWSREDACTIE- “Ik ben niet te koop. Jullie hebben geen geld om mij om te kopen. Ik wil niet vooruitkomen, maar het Coroniaans voetbal moet ontwikkeld worden. Kom met plannen bij me voor het totaal voetbal”, liet Patrick Winter, voorzitter van de Coronie Sportbond zondag optekenen tijdens een sportprogramma op de SRS.

“Politiek en de SVB moeten niet komen bemoeien in interne zaken van de Coronie Sportbond (CSB). Ik ben niet te koop”, liet Winter doorschemeren.

Winter is medio februari 2021 bij acclamatie als nieuwe voorzitter van de CSB gekozen, nadat de leden zelf een algemene ledenvergadering (alv) hadden georganiseerd. “Het bestuur Frank Rozenblad schreef maar geen alv uit, waarna de leden dat statutair zelf hebben gedaan”, zei Winter.

Volgens Winter had Rozenblad meer dan een jaar lang gezegd dat hij op zoek is naar een vervanger. “En nu er een vervanger is, wil hij niet meer overdragen, ondanks er een afspraak was voor afgelopen vrijdag.”

Voor afgelopen vrijdag, was volgens Winter met Rozenblad afgesproken dat de overdracht zou plaatsvinden om 16.00 uur. Winter had een afspraak bij de dokter en liet zich vertegenwoordigen door 3 bestuursleden. Rozenblad verscheen ook niet.

“In zijn plaats kwam daar een delegatie bestaande uit politieke personen en SVB-bestuursleden. Deze delegatie bestond uit de SVB-bestuursleden Bidjai Mankoe en Dayasankar Mathoera, SVB-juridisch adviseur Guno Castelen, Stanley Dijksteel, raadsadviseur van de president en de ondernemer Luna Thakoerdien. Tegen half 5 werd ik gebeld over wat zich daar afspeelde.”

BEKIJK OOK
Raad voor Verpleging in Suriname organiseert training Leadership for Change

“Ik heb mijn bestuursleden geadviseerd om weg te gaan. Ze vertelden dat de zware delegatie van de SVB en de politiek het nieuw bestuur voorstelde om een overeenkomst te tekenen, waarbij het nieuw bestuur aangaf dat ze onwettig gekozen zijn, en dat er nieuwe verkiezingen zouden komen tussen de tweede week van april en de tweede week van mei 2021”, vertelde Winter op de radio.

“De Coronie Sportbond heeft haar eigen statuten. Waarom komen de SVB en politiek bemoeien bij ons. Dit is één van de redenen waarom ons voetbal niet vooruitgaat”, maakte Winter duidelijk kenbaar. “Ik ben noch voor de lijst Krishnadath noch voor de lijst Changoer.”

“Ik bemoei niet eens met de SVB-verkiezingen. Ik wil de voetbalsport in Coronie ontwikkelen. Ik ga stemmen op de lijst die mij de beste plannen kan presenteren voor ons voetbal en in het bijzonder Coronie”, aldus Winter.

Rozenblad wenste geen commentaar te geven aan de SRS, toen die hem belde. “De SVB heeft aan mij gezegd dat ik alles voor hun kan overlaten”, aldus Rozenblad.