fbpx

Voorzichtige autorijders willen niet meer gecontroleerd worden door de politie

GFC NIEUWS- De politie moet voorlopig stoppen met het controleren van rijbewijzen, keuring- en verzekeringsgegevens van autobestuurders.

gemberslank facebookQ | GFC NieuwsDat zegt een kwetsbaar koppel dat extra voorzichtig is vanwege de kans op coronabesmettingen.

Aan GFC Nieuws laten de twee weten dat ze sinds vorige week hebben gemerkt dat de politie weer ertoe is overgegaan om autobestuurders tot stoppen te dwingen voor het controleren van de autopapieren.

“Maar wij willen helemaal niet gestopt worden door de politie hiervoor en zo in nauw fysiek contact komen met anderen. Wij zijn sinds midden maart extreem voorzichtig en blijven overwegend in huis en in de tuin. Wij staan alleen in fysiek contact met elkaar en laten onze boodschappen doen door een chauffeur die altijd op meer dan 2 meter afstand blijft”, vertelt een bejaard koppel dat woont in Paramaribo.

BEKIJK OOK
Regering wil overheidsuitgaven verder inperken

“Het enige wat wij zo af en toe doen is een ommetje rijden. Wij willen dan beslist niet in een situatie terechtkomen dat de politie ons dwingt om te stoppen voor een controle, want er is dan geen mogelijkheid om voldoende afstand van elkaar te bewaren”.

“Het is in deze coronatijd beslist niet nodig dat de politie dit soort controles uitvoert. Doe dat maar wanneer een ieder is gevaccineerd of als er geen kans op besmettingen meer bestaat. Respecteer de mensen die momenteel niet te dicht in de buurt van anderen wensen te zijn. Stop met deze controles! Laat ons voorlopig met rust”, is hun mening.