Vooruitzichten bedrijfsactiviteiten Grassalco positief

GFC NIEUWS- Grassalco heeft positieve vooruitzichten voor wat betreft haar bedrijfsactiviteiten.
“Het streven is om het bedrijf minimaal op het huidig niveau te houden en verder de bedrijfsactiviteiten uit te breiden”, zegt Grassalco-directeur Linus Diko.
Het ligt in de planning om de productie van steenslag op te voeren. “We willen onze productie op Royal Hill vergroten. Twee tot driemaal vergroten. Onze nieuwe prospect op Jacob uitbouwen. Onze lokale verkopen vergroten en zeker de exporten naar Guyana vergroten”, aldus de directeur.
“Te Maripaston doen we aan goud exploratie en ook eens aan exploitatie. Vorig jaar heeft onze exploratie hele interessante resultaten opgeleverd. Interessant voor mogelijke toekomst partners. Voor dit jaar zijn we gestopt met productiewerkzaamheden, omdat het op dit moment gezien de ligging van het ertslichaam niet winstgevend zal zijn voor het bedrijf om te exploiteren. “Het resultaat is dat de geschatte voorraad die we voorheen hadden gezien verdubbeld is. Er kan nog veel meer daar zitten dan we tot nu toe hebben gezien. Waar wij nu naar kijken is partners die geïnteresseerd zijn om met ons te investeren.”
Voor wat betreft de planning van de bedrijfsactiviteiten van InVitroPlants, de dochteronderneming van Grassalco welke vorig jaar is geopend, is de organisatie op schema. De directeur zegt dat het plantvermeerderingsbedrijf in november vorig jaar haar eerste proefexporten heeft gedaan. Mogelijk zullen na het eerste kwartaal van 2020 de exportvolumes worden opgevoerd.
In 2019 is er een MoU getekend tussen het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Volksgezondheid.
InVitroPlants ressorteert onder het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen. Binnen de samenwerkingsovereenkomst zal het bedrijf zorgen voor de hennepzaadjes voor de telers. “Hennepteelt kan een bron van enorme welvaart zijn”, dat zegt de directeur op basis van de ervaringen die andere landen hebben hiermee.
In Patamacca richt Grassalco zich op natuursteen. In dat gebied wordt een graniet operatie uitgevoerd in samenwerking met het Chinese bedrijf GloSur.
“Het project loopt heel hard. Wij zijn in de fase van constructie. De installaties worden opgezet, waardoor er op dit moment niet wordt geproduceerd.” De planning is dat de productie rond eind van het eerste kwartaal op gang komt.
“Gaandeweg zal het ook worden opgevoerd. China is een interessante markt en je mogelijkheden zullen toenemen wanneer je partners vindt om de markt te bereiken.”

Overige berichten