fbpx

Voortvluchtige verdachte loopt schotverwonding op bij aanhouding

GFC NIEUWS- De politie van Santo Dorp heeft met assistentie van het Regio Bijstands Team Midden (RBTM) de voortvluchtige verdachte S.A. (37) in de avond van 23 november op de kruising van de Alice- en de S. Rattanstraat te Sunny point aangehouden.
Tegen deze verdachte zijn er meerdere aangiftes gedaan op het politiebureau Santo Dorp ter zake diefstal middels geweldpleging, zware mishandeling en vernieling. S.A. werd meermalen opgespoord, maar wist uit handen van de politie te blijven.
Deze voortvluchtige verdachte werd in de avond van 23 november te Sunny Point gesignaleerd, waarna de politie werd ingeschakeld. Bij de aanhouding van de verdachte S.A. verzette hij zich hevig tegen de politieambtenaren en zag kans te vluchten. De politie sommeerde hem tot stoppen en losten meerdere waarschuwingsschoten, die de vluchtende verdachte bleef negeren.
De wetsdienaren waren genoodzaakt gericht te schieten, waarbij S.A. werd geraakt. De verdachte heeft een schotverwonding opgelopen aan zijn rechterbovenbeen en werd met de ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.
Onder politiebewaking is hij ter observatie opgenomen in de ziekeninrichting.

BEKIJK OOK
Politieman en partner slaan elkaar na ruzie op feest ex-partner