Voortvluchtige die grote som geld had gestolen in de boeien geslagen door politie

GFC NIEUWS- De 34-jarige voortvluchtige verdachte Raoel D. is op woensdag 18 maart te Goede Verwachting door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP), opgespoord en aangehouden.

Een industrieel deed op maandag 20 januari aangifte van diefstal van een grote som geld op het politiebureau Meerzorg. Uit het voorlopig politioneel onderzoek is naar voren gekomen dat de benadeelde op de bewuste dag vermoedelijk door Raoel en zijn kompanen in de auto achtervolgd werd. Dat gebeurde vanuit een goudopkoopbedrijf in Paramaribo tot bij een Metaalbedrijf in Meerzorg.

Het slachtoffer  stapte uit en liet zijn auto met open portieren op het terrein van het metaalbedrijf achter. De verdachte en zijn kompanen zagen hun kans toen schoon om het groot geldbedrag in Surinaamse dollars en vreemde valuta uit de auto van de industrieel weg te nemen. Dankzij onder andere “safe city” camerabeelden is de politie op het spoor gekomen van de dader.

In verband met het onderzoek heeft de politie twee auto’s in beslag genomen. Raoel is door de politie achter slot en grendel gezet. Er wordt aan de opsporing en aanhouding van zijn kompanen gewerkt.

Overige berichten