fbpx

Voorstel om in Suriname lange celstraffen op te leggen bij belediging via sociale media

GFC NIEUWS REDACTIE- Er moeten lange celstraffen en hoge boetes worden opgelegd aan personen in Suriname die via sociale media anderen doelbewust beledigen of hun goede imago beschadigen.

Ons land zou daarvoor de wetgeving kunnen aanpassen aan de tijd waarin wij nu leven. Sociale media wordt steeds belangrijker in het dagelijkse leven en veel personen hun opinie wordt grotendeels door de informatie op deze platforms gevormd.

Dat laat het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) aan GFC Nieuws weten.

Het KSVC is van mening dat er de laatste jaren een wildgroei is ontstaan van desinformatie op het internet. Dat kan in veel gevallen ook schadelijk zijn voor individuen. Onder meer wordt er vaak met opzet reputatieschade toegebracht door kwaadwilligen.

“Elke gek kan tegenwoordig via de sociale platforms een rivaal beschadigen door grove leugens te verspreiden via een nep account. De overheid lijkt momenteel heel weinig hiertegen te kunnen doen. Maar een klein percentage daders wordt geïdentificeerd en aangepakt”, stelt het VrouwenCollectief.

OOK INTERESSANT
Inheemse dorpen geïnformeerd over Indigenous Navigator Project

“Het beste is om lange celstraffen en hoge boetes op te leggen aan deze internetcriminelen en ook de opsporingsmethoden te verbeteren. De informatievoorziening zal de komende jaren steeds meer gaan lopen via het internet en wij moeten als land daarop inspelen. Burgers moeten meer bescherming krijgen”, aldus het KSVC.

Verschillende landen zijn bezig hun wetgeving op dit vlak te verscherpen. Onder meer Australië heeft recent veel strengere wetten doorgevoerd.

Foto: Tim Hüfner