Voorstel om alle prostituees in Suriname te vaccineren zodat ze snel weer klanten kunnen ontvangen

GFC NIEUWSREDACTIE- Enkele clubeigenaren in Paramaribo, Commewijne en Nickerie zijn met het voorstel gekomen om op de meest korte termijn alle prostituees in Suriname te laten COVID- vaccineren.

Aan GFC Nieuws wordt dinsdagavond uitgelegd dat er na het inenten van alle vrouwen van lichte zeden, een grote mogelijkheid zou moeten bestaan om de dienstverlening naar mannelijke klanten weer op te pakken.

De overheid zou daarvoor weer toestemmingen kunnen verlenen.

Immers het argument dat de prostituees een gevaar zouden vormen voor de samenleving zou dan niet meer valide zijn.

De kans dat ze mannen besmetten met het coronavirus tijdens het hebben van geslachtsgemeenschap, nadat ze gevaccineerd zijn, is volgens wetenschappelijk onderzoek zeer klein.

Researchers van de Oxford Universiteit in het Verenigd Koninkrijk verklaren dat het AstraZeneca vaccin substantieel beschermt tegen verspreiding van het coronavirus. De resultaten zijn vorige week gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet.

De ondernemers binnen deze branche zeggen aan GFC te weten dat prostituees een belangrijke sociale taak hebben binnen de Surinaamse maatschappij. Dat gegeven moet volgens hen niet worden gebaggetaliseerd.

“Mannen hebben ook hun speciale behoeften en raken door dit hele coronagedoe, de lockdowns en andere beperkende maatregelen ook gefrustreerd. Door de vrouwen weer aan het werk te zetten spelen wij in op een grote behoefte”, wordt gesteld.