fbpx
Voorspoedige afhandeling uitmetingskaarten Nickerie en Coronie

GFC NIEUWS- De werkzaamheden die moeten leiden tot afhandeling van uitmetingskaarten in de districten Coronie en Nickerie verlopen vlot.

Het Landmetersproject, dat geleid wordt door het Landmetersbureau Total Surveying, is in het leven geroepen om zo burgers de zekerheid te geven op een stukje grond, het recht van elk burger.

Het bureau is moet de gebieden uitmeten van burgers die hun grondpapieren in november 2019 in ontvangst hebben genomen.

Ashwin Gayadin van het bureau zegt dat er 114 uitmetingskaarten klaar liggen. Het gaat allemaal om stukken van personen die de volledige subsidie van de overheid hebben gehad. Volledige subsidie hebben degenen, die een perceel met een grootte tot een halve hectare (5.000 m²) is toegewezen, gehad. Voor percelen tussen de halve hectare en 5 hectare, wordt een deel van de landmeterskosten door de overheid gesubsidieerd.

“De uitmetingskaarten zijn allemaal af. Een groep moet nog inkomen met haar deel van de kosten aan het landmetersbureau. Zij krijgen hun kaart gelijk in handen, zodra administratieve zaken in orde zijn’’, aldus Gayadin.

In ruim 2 maanden tijd heeft het team van het landmetersbureau diverse gebieden in het westelijk district uitgemeten. De werkzaamheden liepen niet altijd vlot; waar nodig zijn aanpassingen gedaan ter wille van een voorspoedig verloop.

Gayadin ziet het belang in van deze samenwerking met de overheid. Dat een bepaald gebied door één landmeter wordt gedaan, is effectief en efficiënt. In Coronie werd er door Survey Solutions uitgemeten. Daar zijn in totaal 98 uitmetingskaarten gemaakt.

Dankzij het Landmetersproject worden burgers, die sinds november 2019 een stuk grond toegewezen hebben gekregen van de overheid, van landmeterskosten bespaard; geheel of deels, zoals eerder vernoemd. Dit project wordt verder uitgevoerd in de districten Saramacca, Paramaribo en recent in Wanica.

Na ontvangst van de uitmetingskaart, kunnen de burgers gaan aanvaarden op het Domeinkantoor.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…