fbpx

Voormalige verpleegster uit Amsterdam wil niet begraven worden: ik wil niet dat wormen mij opeten

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een 79- jarige vrouw uit Amsterdam vertelt waarom ze haar familieleden meermaals heeft verzocht haar niet te laten begraven wanneer zij haar laatste adem heeft uitgeblazen.

Zij wil het liefst dezelfde of volgende dag al worden gecremeerd.

De zeventiger die een voormalige verpleegkundige is, krijgt het al erg benauwd als ze eraan denkt om meters onder de grond in een donkere en koude kist opgesloten te worden.

Aan GFC Lifestyle legt ze uit dat geen mens op deze aardbodem precies weet wat voor hersenbewustzijn er nog is na het overlijden.

“Dat de medische wetenschap beweert dat er met een EEG of TCD een hersendood kan worden vastgesteld geeft mij nog geen honderd procent zekerheid dat er geen bewustzijn meer is”, zegt ze.

BEKIJK OOK
Masseur die jongedames hun borsten onderzoekt is fout bezig

Bij een EEG- onderzoek wordt de hersenactiviteit opgevangen door middel van elektroden.

“Wie weet is er nog langere tijd breinactiviteit en komen wij daar ooit met nieuwe meettechnieken achter. Bovendien wil ik uiteindelijk niet door de wormen in de grond worden opgegeten”.

“Ik wil zo snel als het kan worden gecremeerd, dan weet ik zeker dat ik lichamelijk niet lang meer zal lijden. Dan pas is mijn lichaam echt dood”, meent ze.