fbpx

Voormalige dief uit Paramaribo: ik heb gestolen omdat ik de armoede enorm haat

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een 49- jarige man die in zijn jongere jaren in de bak heeft gezeten wegens het plegen van diefstallen zegt dat hij zich toentertijd schuldig heeft gemaakt aan deze misdaden vanwege de armoede waarin hij opgroeide.

De voormalige bajesklant uit Paramaribo die momenteel een bouwondernemer is legt aan GFC Lifestyle uit dat hij in zijn periode als dief werd gedreven door een grenzeloos verlangen naar veel geld.

“Ik kon als jongetje van de lagere school niet eens een frisdrank voor mezelf kopen en moest altijd in de felle zon lopend naar school en weer terug naar huis”.

BEKIJK OOK: Gezichtsbehandeling Constantin goedkoopste en beste, blijkt uit onderzoek Consumentenbond

“Mijn schoolvrienden hadden het altijd veel beter en dat stoorde mij ontzettend. Mijn leven was ook nadat ik naar de MULO school ging niet optimaal”.

“Mijn moeder deed haar best, maar was niet in staat om alle kinderen naar behoren op te voeden omdat er altijd een tekort was aan geld”.

BEKIJK OOK
Vriendinnen leggen uit waarom ze geen onderbroek dragen: het is hygiënischer

“Ik kan mij heugen dat ik slechts 1 keer in mijn kinderjaren een cadeau van mij ma heb gekregen: een eenvoudige vlieger die toen maar 50 cent kostte”, zegt hij op serieuze toon.

De voormalige bandiet weet zeker dat hij niet het criminele pad was opgegaan indien hij het in financieel opzicht iets beter had gehad.

“Sinds ik een jaar of 8 was begon ik de armoede vreselijk te haten. Ik haat armoede tot op de dag van vandaag maar bent tot het besef gekomen dat ik mijn geld op een eerlijke manier moet verdienen. Er rust namelijk geen zegen op gestolen geld”, weet hij zeker.

Foto ter illustratie.