fbpx

Voormalige adviseur van Hoefdraad en CBvS wordt ook opgespoord

GFC NIEUWS- Naast ex-minister Gillmore Hoefdraad wordt nu ook zijn gewezen beleidsadviseur, de 71-jarige Robert Putter, door de politie opgespoord.
Putter was eerst adviseur van Hoefdraad en later van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en wordt nu ook gezocht voor zijn betrokkenheid bij het mega malversatieschandaal bij de Bank.
Volgens eerdere berichten in de media zou Putter Suriname sinds februari hebben verlaten. De naam van Putter werd eerder ook genoemd in de vermeende malversatiezaak bij de Surinaamse Postpaarbank (SPSB).
In de CBvS-zaak zijn al in verzekering gesteld: ex-CBvS governor Robert van Trikt, directeur Legal, Compliance en International Affairs bij de Bank, Faranaaz Hausil, en Ashween Agnoe wie zakenpartner was van de ex-governor.
Vanaf 11 augustus wordt Hoefdraad officieel opgespoord door de politie. Hij wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan Overtreding Anti Corruptiewet; Overtreding van de Bankwet; Overtreding wet Moneylaundring; Ambtsverduistering en Oplichting zoals omschreven in het Surinaams Wetboek van strafrecht.
Donderdag maakte de rechter een aanvang met de behandeling van het kort geding dat door de advocaten van Hoefdraad is aangespannen tegen de Staat Suriname en De Nationale Assemblee.

BEKIJK OOK
Nurmohamed bezoekt OW-projecten Coronie en Nickerie