fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Voorlichtingscampagne in Marowijne over HIV/AIDS

GFC NIEUWS- In verband met Wereld AIDS Dag op 1 december organiseert Stichting The Super Generation Marowijne een voorlichtingscampagne over AIDS, HIV en andere overdraagbare ziektes.
Deze voorlichting richt zich met name en in het bijzonder op de jongeren en de volwassen die zich niet bewust zijn van het risico van het oplopen en verspreiden van HIV en andere soa’s.
“Met deze campagne willen wij de gemeenschap aan herinneren om ten alle tijde een verantwoordelijk seksleven op na te houden. Gebruik een condoom en laat je testen op HIV en andere soa’s. Jongeren laten zich vaak minder snel testen dan volwassenen. Vanwege schaamte durven ze vaak ook niet te vragen naar advies over hoe en waar hulp te zoeken. Door het regelmatig geven van voorlichting kunnen we hen aardig op weg helpen,” haalt de stichting aan.
Het blijft ontzettend belangrijk om zo snel mogelijk na een diagnose, met een HIV-behandeling te beginnen, wordt benadrukt. “Want hoe sneller het virus tot rust komt in je lichaam, hoe minder schade het kan aanrichten. Dat is de essentie van deze bewustwordingscampagne over aids, want je kan voorkomen dat je overlijdt aan aids, als het tijdig wordt ontdekt.”

OOK INTERESSANT
Informatiesessie slavernijverleden voor Surinaams parlement