fbpx
Voorlichting aan binnenlandbewoners over hooglandrijstteelt in Brokopondo

GFC NIEUWS- De landbouwvoorlichters van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Regio-Midden en wel ressort Lelydorp, hebben een bezoek gebracht aan het dorp Kwatta-Hede in het district Brokopondo.

Het doel van dit bezoek was om de lokale bevolking informatie te verschaffen over de teelt van hooglandrijst.

Hooglandrijst is een type rijst die uitermate geschikt is om te telen in het binnenland. Om te groeien hoeft hooglandrijst niet onder water te staan en dit maakt dat het dus ideaal is voor dit gebied.

De behoefte aan rijst in ons binnenland is groot. Helaas zorgen de transportkosten van rijst vanuit de stad dat die dan heel erg duur wordt voor de bewoners van het binnenland. De teelt ervan maakt het voor de binnenlandse bewoners mogelijk, om niet afhankelijk te zijn van Paramaribo.

De voorlichters hebben de bewoners voorzien van alle informatie over hooglandrijst. Deze gelegenheid is door de bewoners goed aangegrepen en er sprake van een goede opkomst.

Tot nu toe wordt hooglandrijst nog op kleine schaal geteeld door de bewoners van Brokopondo. Door de voorlichters is hen de kneepjes bijgebracht om op grotere schaal te telen.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.