Voorlichters LVV Nickerie, ADRON en boeren trekken ten strijde tegen Bibietvlieg

GFC NIEUWS- Voorlichters van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) in Nickerie, bijgestaan door medewerkers van het Anne van Dijk Rijstonderzoekscentrum Nickerie (ADRON) zijn de afgelopen weken intensief bezig geweest om boeren in de oostelijke polders voor te lichten over de bestrijding van de Bibietvlieg en Delphaciden in hun aanplant.
De oorzaak van deze plagen komt vanwege de late inzaai in het gebied “Uitbreiding Paradise” en een tekort aan zoetwater. Deze omstandigheden maken de jonge padieplantjes zeer gevoelig voor ziekten en plagen.
Ondanks het feit dat er buiten de officiële vastgestelde inzaaischema is ingezaaid, zal het ministerie van LVV de boeren zoveel als mogelijk bijstaan.
Het watertekort in dat gebied wil LVV net zoals het in andere delen van het district wordt gedaan, samen met de belanghebbenden oplossen. Door het ministerie is al enige maanden een graafmachine ter beschikking gesteld aan boerenorganisaties en waterschappen waarbij, als vorm van burgerparticipatie, de boeren inkomen met brandstof.

Overige berichten