fbpx

Voorheen vrolijke man (40) uit Zoetermeer zegt erg ongelukkig te zijn geworden na narcose

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Een 40- jarige man uit het Zuid- Hollandse Zoetermeer zegt dat hij voorheen altijd vrolijk was en haast alles in leven positief benaderde.

Aan de GFC Nieuws gezondheidsredactie legt hij uit dat er echter abrupt verandering in kwam nadat hij voor een kleine ingreep onder narcose is geweest.

De operatie die nu al enkele jaren geleden werd uitgevoerd ging prima. Er waren geen noemenswaardige complicaties en ook het herstel ging volgens plan.

“Maar dat ik door de narcose zelf zoveel klachten zou ontwikkelen heeft niemand mij ooit op gewezen”.

De veertiger beweert dat het opvallend was dat hij nu nog jaren na de ingreep duidelijk minder energie heeft, maar lastiger nog, hij ernstige stemmingswisselingen ervaart.

BEKIJK OOK
Hong Kong-studie: 90% vermindering van COVID-19-sterfgevallen na boosterdosis

“Ik heb nooit depressiviteitsklachten of zulke angststoornissen gekend, maar al kort na de narcose doken deze symptomen op. En op basis van mijn eigen onderzoek kom ik tot de conclusie dat de narcose als oorzaak kan worden aangemerkt”, weet hij zeker.

Experts leggen aan GFC Nieuws uit dat het niet uitgesloten kan worden dat de man gelijk heeft. Postoperatieve depressie wordt volgens hen vaak over het hoofd gezien.

Langetermijnklachten, met name vermoeidheid, depressiviteit, angstgevoelens, prikkelbaarheid en wanhoop kunnen het gevolg zijn van de narcose.

Algemene anesthesie kan bij sommigen een reële fysieke en langdurige impact hebben op het functioneren van de hersenen.

Foto ter illustratie.