Voorbereidingstraject Academisch Medisch Centrum in volle gang

De Islamic Development Bank (IsDB), deelde haar bezorgdheid over het definitief ontwerp van het Academisch Medisch Centrum Suriname (AMC-SU). Op 3 januari werd er een meeting gehouden met de verschillende stakeholders. De komende maanden zal een evaluatietraject worden ingezet.

Samen met de bank en andere deskundigen zal er nader worden onderhandeld om het traject verder af te wikkelen, schrijft het NII.

De directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) Claudia Marica- Redan, zegt dat er nog een drietal meetings gehouden zullen worden, waarbij de aanwezigheid van het ministerie van financiën ook van belang is.

Marica- Redan geeft verder aan dat de IsDB heel veel ervaring heeft op het gebied van ziekenhuisbouw en dat alle bekommernissen ter harte worden genomen. “Het wordt een nieuw ziekenhuis met het formaat van een academisch ziekenhuis, dus de voorbereiding neemt wat meer tijd in beslag. We zijn er nog niet helemaal uit, maar het traject zal in verschillende fasen worden uitgevoerd en zal zeker nog een jaar duren”, zegt de directeur.

De fase die nu in uitvoering is, is de renovatie van het beddenhuis, ook wel de ‘instandhouding van de huidige faciliteiten’ genoemd. Hiermee zal er midden maart een aanvang worden gemaakt.

Verder komt er een nieuw complex voor de Operatiekamer en zal de Intensive Care Unit (ICU) worden uitgebreid.

De financiering, die gedaan wordt door het Opec Fund for International Development, is rond en de kosten bedragen ongeveer $14 miljoen.(GFC)

Overige berichten