fbpx

Voorbereidingen voor vlotte verstrekking Covid-19-financiële steun

GFC NIEUWS- Om de Covid-19 financiële tegemoetkoming vlotter te doen verlopen en meerdere personen sneller uit te betalen, zullen er additionele plekken of kassa’s worden aangewezen voor de uitkering van de werkloosheidsuitkering.
Ook worden er voorbereidingen getroffen om deze week ook in de districten de werkloosheidsuitkering te doen plaatsvinden. Deze mededelingen heeft de directeur van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Angela Salmo, gedaan tijdens de Covid-19 persconferentie. Aan de samenleving wordt gevraagd de verdere berichten af te wachten.
De registratie voor de Covid-19 werklozenuitkering aan de Gongrijpstraat is reeds een poos tijdelijk stopgezet. Op deze locatie kunnen namelijk de COVID-19 maatregelen, voornamelijk ‘social distancing’ niet in acht worden genomen.
De organisatie vindt de massale registratie aan de Gongrijpstraat een groot risico wanneer het gaat om besmettingsgevaar van Covid-19 en dus niet verantwoordelijk.
Registratie voor de werkloosheidsuitkering vindt nu uitsluitend plaats via de COVID-19 website en ook per email op [email protected]
Personen die zich reeds hebben geregistreerd, en voldoen aan de gestelde voorwaarden, worden gebeld omtrent de dag en locatie voor de ontvangst van hun uitkering.
Het ministerie benadrukt dat niet iedereen die zich heeft geregistreerd automatisch in aanmerking komt. Er vindt zoals eerder aangegeven een toetsing plaats.

BEKIJK OOK
Lange wachttijden visuminterviews Amerikaanse ambassade in Paramaribo weggewerkt