fbpx
Facebook Pagelike Widget

Voorbereidingen voor vlotte verstrekking Covid-19-financiële steun

GFC NIEUWS- Om de Covid-19 financiële tegemoetkoming vlotter te doen verlopen en meerdere personen sneller uit te betalen, zullen er additionele plekken of kassa’s worden aangewezen voor de uitkering van de werkloosheidsuitkering.

Ook worden er voorbereidingen getroffen om deze week ook in de districten de werkloosheidsuitkering te doen plaatsvinden. Deze mededelingen heeft de directeur van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Angela Salmo, gedaan tijdens de Covid-19 persconferentie. Aan de samenleving wordt gevraagd de verdere berichten af te wachten.

De registratie voor de Covid-19 werklozenuitkering aan de Gongrijpstraat is reeds een poos tijdelijk stopgezet. Op deze locatie kunnen namelijk de COVID-19 maatregelen, voornamelijk ‘social distancing’ niet in acht worden genomen.

De organisatie vindt de massale registratie aan de Gongrijpstraat een groot risico wanneer het gaat om besmettingsgevaar van Covid-19 en dus niet verantwoordelijk.

Registratie voor de werkloosheidsuitkering vindt nu uitsluitend plaats via de COVID-19 website en ook per email op covid[email protected]

Personen die zich reeds hebben geregistreerd, en voldoen aan de gestelde voorwaarden, worden gebeld omtrent de dag en locatie voor de ontvangst van hun uitkering.

Het ministerie benadrukt dat niet iedereen die zich heeft geregistreerd automatisch in aanmerking komt. Er vindt zoals eerder aangegeven een toetsing plaats.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…