fbpx
Voorbereidingen voor vernieuwen pompgemaal Wageningen

GFC NIEUWS- De voorbereidingen voor installatie van de nieuwe pompen bij het pompgemaal te Wageningen verlopen vlot.

Gestart is met het verwijderen van de stalen delen van pomp 3 en de voorbereidingen om de nieuwe pompdelen in te brengen zijn nu gaande.

De werkzaamheden voor installatie van de nieuwe pomp zijn gepland voor 4 tot 5 weken, waarna de elektrische installatie kan plaatsvinden.

De oude pompen 1 en 2 worden gedurende de werkzaamheden draaiende gehouden om zo min mogelijk stagnatie te veroorzaken. Volgens de directievoerder is het tekort aan irrigatiewater onder andere het gevolg van de zouttong die steeds meer landinwaarts komt, alsook de oude pompen die vanwege hun staat niet op volle toeren kunnen draaien.

Een andere oorzaak is de kapotte Arawarrasluis. Hierbij gaat er veel water verloren en moet deze dus nodig worden gerepareerd. Door de inzet van mobiele pompen wordt getracht het gebrek aan irrigatiewater zo goed mogelijk te minimaliseren.

Nadat de installatie van de nieuwe pomp 3 heeft plaatsgevonden en deze operationeel is, zal de capaciteit met acht en een halve kubieke meter water per seconde toenemen. Aan de telers wordt gevraagd om het beschikbare irrigatiewater zo lang mogelijk vast te houden op hun areaal.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…