fbpx

Voorbereidingen start schooljaar verlopen gestaag

GFC NIEUWS- De voorbereidingen voor de start van het nieuw schooljaar verlopen volgens Natasia Bennanon, directeur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) gestaag.

Zowel het proces van voorzien in leermiddelen, als het voorzien in leerkrachten en plaatsen van nieuwe schoolleiders verloopt vlot.

Bennanon zegt dat er reeds een aanbesteding is gehouden voor leermiddelen en dat deze één dezer dagen worden bezorgd.

Die zullen door de afdeling Leermiddelen Productie en Distributie (LPD) worden opgeslagen en bij aanvang van het nieuwe schooljaar in oktober meteen naar de scholen worden verstuurd. Het gaat om zowel leermateriaal als meubilair.

De verschillende bureaus van het ministerie zijn ook voor wat betreft de voorziening in leerkrachten op schema. Het gaat, aldus directeur Bennanon, om leerkrachtenvoorziening op zowel basis-, VOJ- als VOS-scholen. Het betreft ook schoolleiders c.q. directeuren die al dan niet moeten worden benoemd.

De onderwijsdirecteur legt uit dat er op de middelbare scholen, zeker voor wat betreft het Lyceum 1, Lyceum 2 en het Havo, nieuwe directeuren moesten worden geplaatst, aangezien de voorgaande directeuren reeds met pensioen zijn. Bennanon: “Ook daarin is voorzien.”

BEKIJK OOK
32-jarige autobestuurder kwam op weghelft truck bij fatale botsing

De nieuwe directeuren moesten zich vandaag aanmelden op het Bureau Voortgezet Onderwijs Senioren voor de zakelijke overdracht en aanname van de inventaris voor de scholen.

Volgens de Minowc-functionaris is er, zoals de minister Lilian Ferrier had aangekondigd, ook elke maand vergaderd met de onderwijsbonden. Ze benadrukte echter dat de start van het schooljaar los staat van de afspraken met de bonden. “Wij starten het schooljaar per 1 oktober”, aldus de Onderwijsdirecteur.

Ouders die via de centrale inschrijving een plek voor hun kroos hebben gezocht, kunnen hun briefje in de week van 23 september afhalen. Het betreft inschrijving voor leerlingen op basis- en VOJ-niveau. Voor deze kinderen heeft de afdeling Inspectie uiteindelijk toch plekken weten te vinden.

Minowc distantieert zich van oproepen die via sociale media worden gedaan voor donaties ten behoeve van scholenrenovatie. “Deze oproepen kunnen nimmer komen vanuit het ministerie,” zegt Bennanon.

Volgens de Onderwijsdirecteur beschikt het ministerie voor wat renovatie betreft over een Technische Dienst.