fbpx

Voorbereidingen Srefidensi-viering Saramacca verlopen vlot

Suriname viert haar 43ste Onafhankelijkheidsdag in het district Saramacca. De voorbereidingen naar deze dag zijn in volle gang. Glenn Dest, woordvoerder commissie viering Srefidensi, zegt dat de commissie vanwege zijn ervaring van de voorgaande jaren eerder gestart is met de voorbereidingen waardoor Saramacca redelijk op schema is.

Dest geeft verder aan dat de burgers van Saramacca ervan bewust zijn dat Srefidensi in hun district gevierd zal worden. “Ondanks hun district er redelijk schoon uitziet, doen zij er toch alles aan om het schoner te krijgen voor die speciale dag. Ook gebouwen worden van een verfbeurt voorzien”, zegt hij.

Dest benadrukt dat er dit jaar twee mooie momenten zullen zijn. Een daarvan is de komst van de Ashanti koning uit Ghana, die op die dag de speciale gast zal zijn van de president van Suriname en het defilé gebeuren ook zal bijwonen. Verder zijn er nog tal van activiteiten die vanaf vrijdag 23 november zullen starten.

BEKIJK OOK  Bromfietsdief na waarschuwingsschoten politie in rug geschoten

Dc Saramacca trots op zijn district

“Als gastheer voelt het heel prettig aan om mijn district op een waardige manier uit te dragen”, woorden van de district commissaris van Saramacca, Laksmienarain Doebay. Samen met de burgers van het district verheugt de burgervader zich op de viering van deze dag. Hij laat niets aan het toeval over om deze gebeurtenis succesvol af te ronden.

De burgervader geeft aan dat zij nu bezig zijn om Groningen een face lift te geven. Percelen van de overheid en particulieren worden opgeschoond en geëgaliseerd zodat er voldoende parkeergelegenheid is voor de gemeenschap die naar Saramacca zal afreizen.(GFC)