fbpx
Facebook Pagelike Widget

Voorbereidingen komst JDC olieboorplatform naar Suriname in volle gang

Op vrijdag 17 april is het managementteam van Japan Drilling Company Ltd. (Suriname) op audiëntie geweest bij de ambassadeur van Suriname in Trinidad Fidelia Graand – Gallon.

Tijdens dit bezoek is dank uitgesproken voor de ondersteuning die het ministerie van Buitenlandse Zaken in Suriname heeft verleend aan de voorbereidingen van dit project. JDC zal vanaf mei voor 3 maanden exploratieboringen doen in Blok 31.

In dit kader zijn ook 10 Surinaamse jongemannen getraind in Trinidad, waarvan 7 op de vaart vanuit Trinidad a.s. donderdag meekomen. Ook deze zijn ontvangen door de Ambassadeur voor een woord van inspiratie en motivatie.

Er is een jaar aan voorbereidingen vooraf gegaan en Suriname mag trots zijn op deze 10 jongemannen die deel zullen uitmaken van een internationale bemanning op het HAKURYU-12 olieboorplatform.

Anne-Rita Wijdh, Country Manager in Suriname van JSL International Ltd. Trinidad, die als agent voor dit project is aangetrokken is bijzonder trots op het feit dat dit de tweede groep Surinamers (na 5 jaar) is die deze ervaring mee mogen maken.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.