fbpx

Voorbereidingen installatie nieuw pompgemaal Wageningen aangevangen

GFC NIEUWS- Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is gestart met de werkzaamheden voor de installatie van het nieuw pompgemaal te Wageningen.

Er wordt met man en macht gewerkt om in de maand december pomp drie van het pompgemaal Wageningen in werking te krijgen.

Op dit moment zijn de onderaannemers, Suriname Diving en de Betongroep druk bezig met de inspectie van de sluisgangen en pompkamer van pomp 3 in het gemaal.

De voorlopige sluisdeuren worden vervaardigd waarmee de in- en uitgangen van de pompkamer kunnen worden afgedicht. Dit is nodig om het gemaal droog te leggen voor verdere inspecties waarna kan worden aangevangen met het freeswerk aan het beton.

Deze werkzaamheden zijn nodig om de nieuwe pomp goed op zijn plaats te krijgen. Op hetzelfde moment wordt ook gewerkt aan het in stelling brengen van de mobiele pomp. Deze zal uitsluitend gebruikt worden voor het uitpompen van het overtollig water uit de loosleiding van het pompgemaal.

BEKIJK OOK
Positieve denguegevallen het meest in Paramaribo-Noord en Kwatta

De waterstand in deze leiding is, door de zware regens van de afgelopen weken enigszins gestegen, waardoor het water ook bij een klein deel van de arealen in het omliggend gebied hoog staat.

Pomp 1 en 2 van het pompgemaal zijn in gereedheid gebracht, om indien nodig ingezet te worden voor de bevloeiing van de arealen te Wageningen en de Middenstand polders.