Voorbereidingen herstel aanmeer steiger Albina – Sint Laurant in volle gang

De aanmeersteiger Saint-Laurent-du-Maroni die reeds enkele dagen gesloten is voor vrachtverkeer met een gewicht van meer dan 3.500 kg (3.5 ton), zal de komende week hersteld worden. Dat zegt Aisa Tjon-Akon aankomend manager infrastructure van Havenbeheer Suriname.

De afgelopen dagen zijn er gesprekken gevoerd tussen Havenbeheer, de coördinator samenwerking Suriname- Frans Guyana, de aannemer en de Fransen. Er werd schade aangericht aan de steiger door de motorboot La Gabrielle, die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt.

Er zijn de afgelopen week ook gesprekken geweest met de bootsman. Bij deze gesprekken zijn er voorstellen gedaan en zijn er oplossingsmodellen voorgelegd voor de aanpak van de aanmeersteiger. Gebleken is dat de roosters op het dek van de aanmeersteiger vervangen moeten worden. Ook zal een (boot) fender geplaatst worden op de aanmeersteiger om schade in de toekomst te voorkomen.

In het verlengde daarvan is gelijk meegenomen dat de verlichting wordt aangepakt. Op 3 januari vindt het vervolggesprek plaats, waarna er dan een aanvang gemaakt zal worden met de herstelwerkzaamheden.(GFC)

Overige berichten