fbpx

Voorbereiding verkiezingen verloopt vlot

GFC NIEUWS- De voorbereidingen die momenteel getroffen worden voor de verkiezingen van 25 mei lopen ondanks de COVID-19 uitdagingen, vlot.
Momenteel is de distributie van de oproepingskaarten gaande, en verwacht wordt dat deze week de specimen van de stembiljetten af zijn. Hierdoor heeft de samenleving een beeld van hoe het werkelijke stembiljet eruit zal zien, Jutta Soekarnsingh, woordvoerder van de Commissie Voorlichting Verkiezingen
In totaal zullen 17 politieke organisaties meedoen aan de volksuitspraak op 25 mei. De stembureaumedewerkers zijn intussen al getraind.
Een groot deel heeft online de training gedaan, terwijl de groep die niet over ondermeer internetmogelijkheden beschikt onlangs lijfelijk de training heeft gehad.
Verder is de Commissie Veiligheid ook gereed om de veiligheid te waarborgen tijdens de dag der stemming, zegt Soekarnsingh.
De aanstaande verkiezingen zijn vanwege de coronapandemie zeer uitdagend, omdat er innovatief te werk gegaan wordt teneinde een goede en eerlijke stembusgang te garanderen. Ook zal er streng gelet worden op de gezondheidsprotocollen vanwege COVID-19.
Er zal binnen niet al te lange tijd een video beschikbaar zijn, waarbij burgers de nodige voorlichting krijgen hoe ze conform de nieuwe situatie moeten stemmen.

BEKIJK OOK
Ambtenaren OW nu ook Buitengewoon Agent van Politie