fbpx
Voorbereiding verkiezingen verloopt vlot

GFC NIEUWS- De voorbereidingen die momenteel getroffen worden voor de verkiezingen van 25 mei lopen ondanks de COVID-19 uitdagingen, vlot.

Momenteel is de distributie van de oproepingskaarten gaande, en verwacht wordt dat deze week de specimen van de stembiljetten af zijn. Hierdoor heeft de samenleving een beeld van hoe het werkelijke stembiljet eruit zal zien, Jutta Soekarnsingh, woordvoerder van de Commissie Voorlichting Verkiezingen

In totaal zullen 17 politieke organisaties meedoen aan de volksuitspraak op 25 mei. De stembureaumedewerkers zijn intussen al getraind.

Een groot deel heeft online de training gedaan, terwijl de groep die niet over ondermeer internetmogelijkheden beschikt onlangs lijfelijk de training heeft gehad.

Verder is de Commissie Veiligheid ook gereed om de veiligheid te waarborgen tijdens de dag der stemming, zegt Soekarnsingh.

De aanstaande verkiezingen zijn vanwege de coronapandemie zeer uitdagend, omdat er innovatief te werk gegaan wordt teneinde een goede en eerlijke stembusgang te garanderen. Ook zal er streng gelet worden op de gezondheidsprotocollen vanwege COVID-19.

Er zal binnen niet al te lange tijd een video beschikbaar zijn, waarbij burgers de nodige voorlichting krijgen hoe ze conform de nieuwe situatie moeten stemmen.

Meer nieuws

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…