fbpx
Voor ons bestaat corona niet, wij doen wat wij willen

GFC NIEUWS-“Voor mij bestaat corona eigenlijk helemaal niet. Ik ben er niet mee bezig en doe mijn dingen die ik met doen gewoon. Niemand moet mij ….. komen vertellen. Ze zijn helemaal gek geworden”.

Dat zegt een 44- jarige vrouw uit Paramaribo tegen GFC Nieuws. GFC vroeg haar om een reactie nadat het bij de redactie bekend werd dat ze het afgelopen weekend tijdens de lockdown met een grote vriendengroep heeft gelogeerd in een huis buiten de hoofdstad.  

Ze laat weten dat haar kennissen zo ongeveer dezelfde mening erop nahouden.

“Wij gaan komend weekend weer buiten de stad logeren en dit keer gaat mijn moeder ook mee. Onze vriendengroep houdt zich helemaal niet bezig met deze hele coronatoestand. Wij laten ons leven niet verzieken door deze regels. En geloof me, ik ben niet de enige”, stelt ze tot slot.

Opvallend detail is dat de moeder die voornemens is de coronaregels dit weekend te overtreden, twee jaar geleden een beroerte heeft gehad. De vrouw is diabeet en lijdt bovendien aan hoge bloeddruk. Personen met dergelijke aandoeningen lopen volgens deskundigen een groter risico te overlijden na besmetting met het coronavirus.

Meer nieuws

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.