fbpx
Voor het eerst een ‘oudersdag’ in Nickerie

Op 10 mei werd voor het eerst in het district Nickerie een Mata Pita Diwas (vader-, moeder,- en oudersdag) georganiseerd door sociaal culturele vereniging Get 2 Gether.

Ongeveer een honderdtal ouderen uit heel Nickerie werden speciaal uitgenodigd. De focus werd gelegd op senioren die bijna nooit uit huis gingen in de categorie vanaf 75 jaar. Ook seniorenburgers onder deze leeftijdscategorie waren van de partij. Kinderen en kleinkinderen van deze selecte groep mochten aanwezig zijn om te zien hoe de senioren flink in de watten werden gelegd.

Projectleider, Rawien Raghoenandan was erg ingenomen met dit besluit. Hij heeft vanaf het begin de contouren aangelegd voor dit evenement. Samen met een team van ongeveer 15 leden binnen de vereniging en vrijwilligers was dit een geslaagde evenement.

Hij benadrukt dat seniorenburgers vaak geïsoleerd leven en weinig buiten zijn. Ze blijven thuis en juist met dit soort activiteiten, wilt hij de cirkel doorbreken. “Deze burgers hebben ook recht op vertier. Samen met hun leeftijdsgenoten kunnen ze van gedachten wisselen en ook even een frisse neus nemen buiten. Wij van de organisatie wilden de moeders in verband met Moederdag een leuke middag avond bezorgen. Maar we moeten niet vergeten dat de vaders ook een bijzondere schakel hierin zijn. Vandaar dat we niet alleen de moeders hebben uitgenodigd, maar ook de vaders. Samen is dit dus de ‘oudersdag’ geworden”, voert hij aan.

Het is de bedoeling dat dit jaarlijks wordt georganiseerd.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.