fbpx

Voor de “100e keer” dit jaar geen stroom in delen Paramaribo! Een grote schande!

GFC NIEUWS –“Het is gewoon een grof schandaal geworden. Afrikaanse toestanden worden nu als normaal beschouwd door jongeren en onderontwikkelde mensen in Suriname, die helaas niet weten wat normaal is. Dat de stroom tij en ontij uitvalt is voor sommigen tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Sommige onwetenden denken echt dat het er allemaal bijhoort”.

“Het is vreselijk, schandalig, triest, bedroevend, tragisch! We geloven niets meer van de “mooie rommelpraatjes” van de Energie Bedrijven Suriname (EBS). Het is het meest waardeloze bedrijf dat er bestaat”, zegt een furieus jong koppel dat woont in het noorden van Paramaribo aan GFC Nieuws.

Dinsdagavond rond 19.30 uur viel de stroomleverantie in delen van Tourtonne en Maretraite uit. Pas, 3 uren later,  om 22.30 uur, was de situatie even genormaliseerd. Na 50 minuten, rond 23. 20 uur,  viel de stroom weer  uit voor langere tijd! UPDATE: Om 07.05 uur  woensdagmorgen is er weer sprake van stroomuitval.

“Het hoeft maar even slecht weer te zijn. Of er moet een auto tegen 1 mast aanrijden en hele wijken, honderden huishoudens zitten vervolgens urenlang zonder stroom. Dat zou niet mogen. Er zouden systemen moeten worden ingebouwd om de schade te beperken en alles minder storingsgevoelig te maken. Maar dat gebeurt helemaal niet”.

BEKIJK OOK
Nieuw dorpshoofd Sergio Jubithana over gronddispuut luchthaven: 'Ju nafu frede neks'

“Volgens mij is deze uitval al de 100e van dit jaar in onze wijk! Wij leven al bijna in 2020 en de EBS komt nog steeds met allerlei drogredenen over de oorzaak van de storingen af op de bevolking.  Het is altijd de schuld van een ander, nooit het bedrijf zelf! De EBS is simpelweg niet in staat om verbeteringen aan te brengen in de infrastructuur. Bij het minste en geringste valt de stroom voor lange tijd uit en wordt het normale leven volledig ontwricht. Het is gewoon een grote schande wat er steeds gebeurt”, aldus de kritische burgers.