Voor 16 juli oplossing grondrechtenvraagstuk

GFC NIEUWSREDACTIE- Vicepresident Ronnie Brunswijk bracht een kennismakingsbezoek aan de inheemse- en Marrondorpen in het district Para.

Brunswijk bedankte de bewoners voor hun begrip en inzet die zij de afgelopen periode hebben getoond. Hij gaf aan zijn aandacht te vestigen op het grondenrechtenvraagstuk.

De vp deelde de dorpsbewoners mee dat voor 16 juli 2021 het grondenrechtenvraagstuk wordt opgelost. Vanaf deze datum zullen de Inheemsen en Marrons kunnen beschikken over hun grondenrechten documenten.

BEKIJK OOK M EER GFC NIEUWS: Veel Surinamers werkloos door Covid-19

Brunswijk hoorde de problemen aan, waar de bewoners mee te kampen hebben, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

Een vertegenwoordiger van het het dorpsbestuur las een document voor met de knelpunten welke zij graag opgelost zien. De dorpsbewoner vroegen onder andere aandacht voor:

– Het aanleggen van 24 uur elektriciteit,
– Schoon drinkwater,
– Asfaltering weg Matta naar Pikin Saron,
– Betegelen binnenwegen in en rondom het dorp,
– Schoolvervoer voor de studenten,
– Vuilophaal in het dorp,
– Modern sportcomplex,
– Permanente ambulance voor de RGD-poli,
– Dependance van CBB en SZF en een
– Bemande politiepost.

In het bijzonder extra aandacht voor de kwestie Maripaston. Het dorp heeft een contract gesloten met Grassalco voor het winnen van goud in dat gebied.

De bewoners geven echter aan dat het bedrijf zich niet aan de afspraken houdt en zij graag hebben dat dit wordt opgelost.

De vicepresident heeft de problemen aangehoord. Hij verzekerde de gemeenschap er alles aan te zullen doen, om te komen tot oplossingen voor de aangekaarte problemen.

Overige berichten