fbpx
Volledige lockdown voor de komende week, adviseert NDP politicus aan president

GFC NIEUWS- Suriname moet de komende week in een volledig lockdown om de kans op het verder verspreiden van het coronavirus de kop in te drukken. Anders gaan wij Braziliaanse coronatoestanden hier meemaken.

Dat is althans de mening van een Surinaamse politicus die wordt gedeeld binnen een Whatsapp groep.

Woensdag probeerde een politicus uit de tweede  lijn van de NDP contact te maken met President Desi Bouterse om een voorstel te doen.

“Ik wil de president voorstellen om ons land op de meest korte termijn in een totale lockdown te plaatsen, maar kan hem helaas nog niet bereiken. Zoals het nu gaat is het niet goed! We gaan richting Braziliaanse ellende met deze coronabesmettingen”, zo staat in een van de Whatsapp berichten waarop GFC Nieuws de hand wist te leggen.

Ook verschillende kritische burgers maken zich zorgen over de recent geconstateerde coronagevallen binnen de Surinaamse politiek. Zij laten aan GFC weten dat ze voorstander zijn van verscherpte maatregelen.

“Ik weet zeker dat veel van de politici die nu covid-19 hebben, met ontzettend veel mensen in nauw fysiek contact zijn geweest. En dat zonder masker en het bewaren van afstand. Het gaat mogelijk om een gigantische coronauitbraak die zich nu aan het voltrekken is. De president zou er inderdaad verstandig aan doen om het land nu volledig plat te leggen in het belang van ons allen”, is de opvatting.

 

 

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.