fbpx

Volkskerstboom symbool vrede en verdraagzaamheid

GFC NIEUWS- De reuze kerstboom op het Onafhankelijkheidsplein is het symbool van vrede en verdraagzaamheid.

Wij moeten ons elke dag weer door deze vrede en verdraagzaamheid laten leiden. De kerstboom werd zaterdag voor de achtste keer aangestoken.

Volgens Danielle Veira, die bij deze gelegenheid het Kabinet van de President vertegenwoordigde, is de verdraagzaamheid en vrede die wij met elkaar ervaren niet alleen voor december. “Wat we gaan vieren met het aansteken van het licht van de boom mag nooit doven in ons hart. Als we het laten doven, dan hebben we de boodschap niet begrepen”, aldus Veira.

De gigantische kerstboom wordt sedert 2011 jaarlijks door Roeli’s Lighting & Décor opgezet. De jaren daarvoor haalde de ondernemer samen met het toenmalige Milieubeheer pinusbomen uit de natuur op Zanderij.

In 2011 besloot directeur Ramon Jawalapersad de huidige reuze kerstboom uit het buitenland te halen en die wordt vanaf toen op het Plein opgezet. Het doet de ondernemer veel goeds om dit elk jaar aan de gemeenschap te bieden. Hij ervaart het als een traditie, waarvan de voorbereidingen al in oktober beginnen.

BEKIJK OOK
CBB-directeur Pokie doet aangifte van smaad en laster: Ik tolereer het niet dat CBB onrechtmatig in een kwaad daglicht wordt geplaatst

Jawalapersad laat daarbij de creativiteit geheel aan zijn personeel over. Terwijl hij trots een blik werpt op het kunstwerk, zegt Jawalapersad dat het hem het gevoel geeft dat hij wederom iets voor de Surinamers heeft gedaan. Hij is daarom blij dat elke avond honderden mensen de boom komen bezichtigen.

Volgens Jawalapersad maakt de ondersteuning van de andere actoren zoals brandweer en EBS het werk minder moeilijk. Aan de boodschap van Danielle Veira om verdraagzaam met elkaar om te gaan, voegt de ondernemer toe dat wij als Surinamers naar elkaar moeten toe groeien.

Saliema Jahangier, de vertegenwoordiger van de Mr. Huber Stichting, zei dat de boom al voor de vijfde keer wordt aangestoken door pupillen van de Stichting Lobie Pikin en de Mr. Hubert Stichting.

Zij riep ook op tot vrede en bezinning, maar vooral om de doelgroep die elk jaar de boom aansteekt, niet te vergeten.

Jahangier stelt dat de kinderen niet alleen in deze periode van het jaar liefde en aandacht nodig hebben.