Volksgezondheidsminister slaakt noodkreet

GFC NIEUWSREDACTIE- De Covid-situatie in Suriname loopt uit de hand.

De Surinaamse minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, slaakt intussen een noodkreet en zegt dat de zorgverleners uitgeput zijn.

Zelf in de ziekenhuizen zijn er Covid-besmettingen en dat verlamt afdelingen die dan moeten sluiten.

“Wij proberen dit risico zo klein mogelijk te houden, maar er is een noodkreet. Behalve dat we met zijn alleen een bijdrage moeten leveren om besmettingen tegen te gaan, is het ook belangrijk dat wij aandacht schenken aan de zorgwerkers.”

“Alle zorgwerkers worden bedankt voor hun inzet, inspanningen en de moeite die gepleegd wordt om de Covid-zorg te blijven garanderen voor de Surinaamse samenleving, echter zijn ze zorgverleners moe en uitgeput.”

Volgens de minister wordt steeds vanuit de ziekenhuizen gevraagd naar personeelsleden en meer mensen die een bijdrage kunnen leveren aan de Covid-zorg.

“Ik doe een landelijke en nationale oproep aan alle zorgwerkers, van medische studenten, verpleegkundigen tot arts. Als u ingezet wenst te worden, neem contact op met het ministerie.”

“Zorgwerkers zijn uitgeput. We moeten voorkomen dat de gap die zal ontstaan bij uitvallen van deze zorgwerkers wordt geminimaliseerd,” aldus de minister dinsdagavond tijdens een oproep via de televisie.

Ondanks de kritische situatie in de ziekenhuizen en een toename van de besmettingen heeft de regering besloten om de huidige maatregelen niet te verscherpen.

De huidige maatregelen worden met nog 3 weken verlengd tot en met 11 oktober.