Volksgezondheidsminister Ramadhin kan geen absurde complottheorieën gaan promoten

GFC NIEUWSREDACTIE- Er kan niet van de Surinaamse Volksgezondheidsminister Amar Ramadhin verlangt worden om de meest wilde complottheorieën aan te hangen of promoten.

Het is juist een belangrijke taak van de bewindsman om verkeerde complotinformatie die de wereld in wordt geslingerd door ondeskundigen en nota bene erg gevaarlijk is voor de gemeenschap, de wereld uit te helpen.

Dat laat het KIVC in een verklaring weten aan GFC Nieuws naar aanleiding van de rechtszaak die tegen de minister is aangespannen door enkele burgers.

Het VrouwenCollectief is van oordeel dat Ramadhin geen enkel verwijt kan worden gemaakt.

“De minister heeft juist gehandeld door de samenleving steeds zoveel mogelijk informatie te verschaffen op basis van de jongste wetenschappelijke inzichten”.

“Het zou juist een zeer kwalijke zaak zijn indien hij niet fel zou ageren tegen figuren die het leven van anderen in gevaar brengen door klinkklare onzintheorieën naar buiten te brengen”, aldus het VrouwenCollectief.

Het KIVC dat zich regelmatig laat adviseren door Amerikaanse experts, is van mening dat talrijke mensen in Suriname het leven hebben gelaten omdat ze nodeloos bang zijn gemaakt om de twee coronabeschermprikjes te nemen.

Diegenen die deze valse informatie steeds verspreiden, zouden volgens het VrouwenCollectief hiervoor verantwoordelijk moeten worden gehouden.