Volksgezondheidsminister niet verbaast over toename Covid-gevallen

GFC NIEUWSREDACTIE- De abrupte stijging in het aantal positieve Covid-19-gevallen komt niet als donderslag bij heldere hemel.
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zegt dat de toename direct gerelateerd is aan de feestdagen van afgelopen december. Ondanks vele oproepen van de regering hebben mensen zich niet gehouden aan het samenscholingsverbod.
Bezorgd is de minister wel. In de tweede golf is er een scherpe stijging geconstateerd met als gevolg dat de reguliere gezondheidszorg eronder zal lijden.
Het Regionaal Ziekenhuis Wanica werd deze week al geconfronteerd met een overbezetting. Fausia Poese, Medisch directeur bij deze instelling, geeft aan dat zij continu bezig zijn om ervoor te zorgen dat het ziekenhuis niet overvol raakt. Echter slaat ze wel alarm als deze stijgende trend door gaat.
Te midden van de tweede Covid-19-golf wordt ons land ook getroffen door een malaria- en dengue-uitbraak. Volgens de bewindsman worden zaken goed gemonitord om ervoor te zorgen dat er geen sprake is van een explosieve transmissie van deze muskieten infectieziekte.

Overige berichten