fbpx

Volksgezondheidsminister bezorgd, mogelijk verscherping coronamaatregelen

GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid in Suriname is bezorgd.

Een van de zaken die zorgwekkend is, is de intensieve toename van feesten en dansevenementen, waarbij er sprake is van massaspreiding van het virus.

Op een vanmiddag belegde persconferentie zal de minister, die intussen genezen is verklaard nadat hij op 10 november besmet raakte met het coronavirus, ingaan op de te nemen maatregelen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Nieuwe Omicronvariant van het coronavirus in Suriname onvermijdelijk

De minister uit verder zijn bezorgdheid over de nieuwe coronavariant omicron die is ontdekt in Zuid-Afrika en is al is opgedoken in Nederland. Mogelijk komt er een aanscherping van het inreisbeleid uit Europa.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de nieuwe coronavariant die is ontdekt in Zuid-Afrika als zorgelijk bestempeld.

BEKIJK OOK
Lijk man aangespoeld

Voorlopig onderzoek laat volgens de WHO zien dat het virus met deze mutaties besmettelijker is dan eerdere varianten, terwijl de heersende deltavariant al voor een besmettingsgolf in Europa en elders zorgt.

Volgens de WHO is ook de kans op een herbesmetting bij de omicronvariant mogelijk groter dan bij andere varianten. De nieuwe variant is goed op te sporen met huidige PCR-testen en er wordt verder onderzoek naar gedaan.

De WHO vraagt landen daaraan bij te dragen, onder andere door snel nieuwe uitbraken met omicron te melden.

De organisatie roept burgers op zich aan al beproefde coronamaatregelen te houden, zoals regelmatig handen wassen, voldoende ventileren, afstand houden en mondkapjes dragen.