fbpx

Volksgezondheidsdirecteur roept samenleving op ‘super spreading events’ te vermijden

GFC NIEUWSREDACTIE- Volksgezondheidsdirecteur Rakesh Gajadhar Sukul heeft benadrukt dat het bijzonder belangrijk is om voorzichtig te blijven tijdens de aanhoudende coronapandemie in Suriname.

De komende feestdagen baren het team, dat belast is met het beheersen van Covid-19, ernstige zorgen. De directeur hoopt van harte dat de samenleving haar rol kent en niet zal meedoen aan ‘super spreading events’.

Directeur Gajadhar Sukul geeft aan dat het volk zelf bepaalt als het land snel in een nieuwe golf gaat of niet. Hij geeft verder aan dat het wetenschappelijk is aangetoond dat de vaccinaties nog steeds effectief zijn, ondanks de omicronvariant. “Echter heeft de omicronvariant wel eigenschappen om te glippen bij mensen die lang geleden of onvolledig gevaccineerd zijn.

BEKIJK OOK
Absurd hoge prijzen aardappelen, uien en knoflook door schaarste

Het is zaak dat wij ons laten beschermen met een boosterprik,” aldus de functionaris. De mensen die in aanmerking komen voor een derde prik, worden door het ministerie van Volksgezondheid geadviseerd om die ongetwijfeld te gaan halen. De leeftijdsgrens voor een boostershot is nu gesteld op minimaal 18 jaar.