Volksgezondheid wordt versterkt met directoraat Covid-19

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Surinaams ministerie van Volksgezondheid krijgt een directoraat Covid-19.

Het ministerie krijgt een nieuwe structuur. Er komt ook een andere aanpak, waarbij de efficiënte verhoogd zal worden. Covid-19 is een onderdeel van de gezondheidszorg, die een zware wissel trekt.

Alven Roosveld, directeur van de Communicatiedienst Suriname tevens regeringswoordvoerder, zei dat er maandag opnieuw een persconferentie is van het ministerie van Volksgezondheid.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: 10-jarige jongen alleen in quarantaine nadat ouders sterven aan corona

Daarbij zal de nieuwe structuur met betrekking tot de aanpak van Covid-19, maar ook vooral hoe die zich zal vertalen naar buiten toe, worden belicht.

De nieuwe structuur moet ervoor zorgen dat de efficiëntie qua aanpak van Covid-19 en non-Covid-19 gerelateerde cases vanuit het ministerie wordt verhoogd.

Roosveld: “Omdat de ziekenzorg blijft voortgaan. Covid-19 is daar een onderdeel van, weliswaar een onderdeel dat een zware wissel trekt.

“Het gaat erom dat je voldoende tijd en energie wil stoppen in zowel de reguliere als Covid-19-zorg. Het is goed Covid-19 die plek te geven die het verdient qua behandeling, maar daarnaast de reguliere zorg ook nog gewoon de aandacht te geven die het vergt.”

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten