Volksgezondheid wil verbetering aankoop, registratie en regulatie van medicamenten

GFC NIEUWS- “Het ministerie van Volksgezondheid heeft een heel belangrijke taak en dat is de gezondheid van de bevolking garanderen. Dat garandeer je ook door kwalitatief goede medicijnen te garanderen voor de samenleving.”

Woorden van Cleopatra Jessurun tijdens een tweedaagse belanghebbendenbijeenkomst over het upgraden van het regulatiesysteem, het verbeteren van de inkoop en het rationeel gebruik van medicamenten in Suriname.

Als medeorganisator van de meeting, vaardigde de Pan American Health Organization (PAHO) drie experts vanuit het hoofdkwartier in Washington af, waarbij er is gebrainstormd over hoe onder andere het ‘tekort’ aan medicamenten op te heffen.

Volgens Jessurun is er tijdens de meeting ook opnieuw aandacht besteed aan de voorwaarden waaraan men moet voldoen voor het kunnen opereren van een apotheek.

Om dit vraagstuk zo effectief mogelijk te behandelen, zijn hierover gesprekken gevoerd met het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme.

Ook Ryan de Gama, directeur van het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS), was tijdens de bijeenkomst aanwezig. Voor hem was deze bijeenkomst zeker op zijn plaats, aangezien ook het BGVS te kampen heeft met uitdagingen als nationale leverancier van medicamenten.