fbpx

Volksgezondheid: vals bericht omtrent Covid XBB-variant

GFC NIEUWSREDACTIE- Het ministerie van Volksgezondheid in Suriname doet melding van een vals bericht uitgestuurd omtrent Covid XBB-variant.

Dit variant is sinds oktober 2022 onder de loep van de WHO technische advies groep voor virus evolutie. Net als eerder Omicron subvarianten is deze variant besmettelijker dan zijn voorloper, echter niet meer virulenter (ziekmakend).

Het OMT blijft de Covid cijfers en ontwikkelingen zowel nationaal als internationaal in de gaten houden. De bevolking wordt wederom opgeroepen om de COVID-19 regels na te leven om een volgende overbelasting van de ziekenhuizen te voorkomen.

Het OMT heeft vooralsnog geen aanpassing van de inreisbeperkende maatregelen nodig geacht maar gezien deze huidige cijfers en ontwikkelingen worden de onderstaande adviezen wederom dringend onder de aandacht gebracht:

1. Een ieder wordt opgeroepen die reeds gevaccineerd is om een booster prik te halen;
2. Iedereen die nog niet is gevaccineerd, maar in het bijzonder de risicogroep met o.a. suikerziekte, hoge bloeddruk wordt opgeroepen om alsnog te vaccineren;
3. Overige MOHANA en beschermingsmaatregelen nauwlettend naleven;
4. Speciale nadruk op overige risicogroepen die nog niet zijn gevaccineerd;
5. Er is momenteel een grote hoeveelheid Pfizer vaccins beschikbaar voor alle individuen die alsnog gevaccineerd wensen te worden of een booster prik wensen te halen ongeacht hun eerder genomen vaccin.

BEKIJK OOK
Dinsdag wegomleggingen vanwege zittingen Krijgsraad en Constitutioneel Hof

U kunt terecht bij het BOG Medisch Centrum, Rode kruislaan 22 van maandag tot en met vrijdag en wel van 08:00 – 13:30 uur voor het vaccineren.