Volksgezondheid: Surinaamse krant verschaft onjuiste informatie over Zuurstofconcentrators

GFC NIEUWSREDACTIE- Het ministerie van Volksgezondheid in Suriname heeft kennis genomen van een bericht in een Surinaamse krant op 6 januari, waarbij aangegeven is dat een derde deel van de zuurstofconcentrators welke werden ingezet in de vierde Covid-golf bij zuurstofbehoeftige patiënten, spoorloos zou zijn.

Het ministerie distantieert zich van deze ongefundeerde bewering en betreurt het dat de krant zonder toepassing van het hoor-en wederhoor principe deze onverantwoordelijke publicatie lanceert.

De zuurstofconcentrators zijn keurig opgeslagen en zijn onder controle. In de afgelopen periode hebben de beheerders van de zuurstofconcentrators een “track and trace” app ontwikkeld om het beheer en distributie te monitoren.

De samenleving mag erop rekenen dat de zuurstofconcentrators beschikbaar zijn indien die ingezet moeten worden bij zuurstofbehoeftige patiënten.

Met deze berichtgeving wordt er onnodig paniek gezaaid in de samenleving, terwijl bij delen van de samenleving er reeds angst gevoelens aanwezig zijn vanwege de explosieve stijging van Covid-19 gevallen in de vijfde golf.

Het ministerie van Volksgezondheid doet tenslotte een beroep op de samenleving om de officiële berichtgeving van het ministerie te gebruiken als referentie en niet in te gaan op sensatienieuws.