Volksgezondheid tekent MoU met Xianning Hospitaal

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft een Memorandum of Understanding (MoU) getekend met Xianning Hospital of Traditional Chinese Medicine.

Deze MoU biedt de mogelijkheid om een samenwerking met Xianning Hospital of Traditional Chinese Medicine aan te gaan op het gebied van traditionele Chinese geneeskunde.

Met de overeenkomst zijn geen van beide partijen nog enige vorm van verplichting aangegaan. Hierna zal nagegaan worden welke diensten Suriname wel wil van dit ziekenhuis voor de gezondheidszorg van ons land.

Het doel van deze MoU is om te komen tot een samenwerking, waarbij beide partijen gezamenlijk gedetailleerde voorstellen doen.

Ook zullen zij regelmatig in contact staan met elkaar om van gedachte te wisselen en zo de samenwerking te bevorderen.

Tevens kunnen Surinamers genieten van diverse trainingen, wetenschappelijke onderzoeken en technieken op dit gebied. Verder is bijscholing ook opgenomen.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft de voorstellen van de delegatie aangehoord. In de tweede fase zal alles gedetailleerd besproken worden. Daarna mag besloten worden of er een overeenkomst getekend zal worden of niet.

Elias merkte op dat de directeuren van de verschillende ziekenhuizen zelf overeenkomsten kunnen aangaan, indien ze de behoefte ertoe zullen hebben om gebruik te maken van de aangeboden diensten van het Xianning Hospital of Traditional Chinese Medicine.

De directeur van het bovengenoemde ziekenhuis, Shaojie Li, zei dat ze de samenwerking tussen China en Suriname verder willen verbreden.

Verder heeft hij de directeuren van het ministerie van Volksgezondheid en van Onderwijs in China verontschuldigd. In eerste instantie zouden zij ook afreizen naar Suriname.

De directeur benadrukte dat hij naar een vruchtbare samenwerking uitkijkt.

Overige berichten