fbpx
Volksgezondheid tekent MoU met Xianning Hospitaal

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft een Memorandum of Understanding (MoU) getekend met Xianning Hospital of Traditional Chinese Medicine.

Deze MoU biedt de mogelijkheid om een samenwerking met Xianning Hospital of Traditional Chinese Medicine aan te gaan op het gebied van traditionele Chinese geneeskunde.

Met de overeenkomst zijn geen van beide partijen nog enige vorm van verplichting aangegaan. Hierna zal nagegaan worden welke diensten Suriname wel wil van dit ziekenhuis voor de gezondheidszorg van ons land.

Het doel van deze MoU is om te komen tot een samenwerking, waarbij beide partijen gezamenlijk gedetailleerde voorstellen doen.

Ook zullen zij regelmatig in contact staan met elkaar om van gedachte te wisselen en zo de samenwerking te bevorderen.

Tevens kunnen Surinamers genieten van diverse trainingen, wetenschappelijke onderzoeken en technieken op dit gebied. Verder is bijscholing ook opgenomen.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft de voorstellen van de delegatie aangehoord. In de tweede fase zal alles gedetailleerd besproken worden. Daarna mag besloten worden of er een overeenkomst getekend zal worden of niet.

Elias merkte op dat de directeuren van de verschillende ziekenhuizen zelf overeenkomsten kunnen aangaan, indien ze de behoefte ertoe zullen hebben om gebruik te maken van de aangeboden diensten van het Xianning Hospital of Traditional Chinese Medicine.

De directeur van het bovengenoemde ziekenhuis, Shaojie Li, zei dat ze de samenwerking tussen China en Suriname verder willen verbreden.

Verder heeft hij de directeuren van het ministerie van Volksgezondheid en van Onderwijs in China verontschuldigd. In eerste instantie zouden zij ook afreizen naar Suriname.

De directeur benadrukte dat hij naar een vruchtbare samenwerking uitkijkt.

Meer nieuws

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…