fbpx
Facebook Pagelike Widget

Volksgezondheid scherpt Covid-informatievoorziening aan met BOG-website

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft het initiatief genomen om de informatievoorziening naar de samenleving voor wat betreft Covid-19 verder aan te scherpen.

Tijdens een op vrijdag belegde spoed Covid-19 persconferentie gaf minister Amar Ramadhin aan dat in het kader van informatievoorziening en verbeteren van de toegankelijkheid tot informatie, de website van het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG), te weten www.bogsuriname.com is geactiveerd.

Het BOG beschikte zelf al geruime tijd over een website, die echter inactief was. “We hebben getracht en gepoogd met alle inzet de informatievoorziening ook via de website van het BOG ter beschikking te stellen van de Surinaamse gemeenschap,” zegt de bewindsman.

De samenleving treft op www.bogsuriname.com allerhande informatie aan wat betreft Covid-19. Het betreft de situatieanalyses per week tot de actuele cijfers, die middels een link naar de Covid-website, bekeken kunnen worden. Minister Ramadhin benadrukt dat de website ww.covid-19.sr nog steeds actief is. Deze wordt elke dag geüpdatet.

Volgens de bewindsman heeft het BOG als belangrijkste public health bureau van Suriname ook de noodzaak ingezien voor de opzet cq. het heractiveren van de website. “Met alle inspanningen is het ons gelukt om de website te launchen en ook op website zien wij uw comments tegemoet,” zegt hij.

Over het communiceren met de samenleving zegt minister Ramadhin dat het de bedoeling van de overheid is om dat onder meer middels persconferenties te blijven doen. Volgens hem is er geen onderzoek gedaan naar hoe effectief het communiceren van de overheid is, maar er is in ieder geval wel een communicatieplan om op verschillende manieren te communiceren met het volk; zij het via het Covid-19 Journaal of persberichten, maar ook via gemeenschapscommunicatie. In dit kader is het ministerie van Regionale Ontwikkeling & Sport (ROS) reeds ingeschakeld om bestuursambtenaren te trainen via lokale gemeenschappen in met name het binnenland.

Ramadhin spreekt van positieve reacties. “Ik wil niet zeggen dat het communiceren van de overheid de oorzaak is van de dalende trend,” aldus de bewindsman. Volgens hem komt de boodschap die de regering wil brengen naar de samenleving op een of andere manier – en wel via de diverse kanalen die zij heeft opgezet zoals FB-spotjes, persconferenties of het journaal – wel terecht bij grote delen van de gemeenschap.

De minister benadrukt dat het gedrag van de samenleving wel beïnvloed zal worden middels communicatie. Hij uit zich dankbaar dat de gemeenschap de boodschap uit de voorlichtingswijzen tot zich neemt en zegt dat de handhavingsinstituten een zeer belangrijke bijdrage hieraan leveren.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.