Volksgezondheid roept huisartsen op vaccinatiecampagne proactief te ondersteunen

GFC NIEUWSREDACTIE- Het ministerie van Volksgezondheid roept alle in Suriname werkende huisartsen op om de reeds gestarte COVID-19 vaccinatiecampagne proactief te ondersteunen.

Op dit moment zijn de groepen die gevaccineerd worden de volgende:

Personen in de leeftijdsgroep 40-60 jaar, met de volgende onderliggende aandoeningen: Nierziekten, Diabetes Mellitus (suikerziekte), Hypertensie (Hoge Bloeddruk) en Overgewicht.

Alle personen boven de leeftijd van 60 jaar.

Alle zorgverleners, ongeacht de leeftijd

Populatie in bejaardenhuizen

Dialysepatiënten

Het ministerie doet er alles aan om het aantal vaccinatieplekken continu op te schalen. Inmiddels zijn alle ziekenhuizen, enkele RGD-poli’s, het medisch centrum te BOG, de Medische Zending reeds gestart met vaccineren.

Het ligt in de bedoeling het aantal vaccinatieplekken gefaseerd op te schalen. Tevens worden initiatieven ondernomen om met “vaccinatiedagen” een recordaantal vaccins toe te dienen. Deze activiteiten zullen over het gehele land plaatsvinden.

Om te vaccineren is een registratie vereist. Teneinde het gewenste aantal geïdentificeerde personen in de prioriteitsgroepen te kunnen vaccineren, wordt ondersteuning gevraagd van de huisartsen om de huidige doelgroep te helpen registreren.

Hierbij vraagt het ministerie van Volksgezondheid uw medewerking om tijdens de spreekuren zoveel mogelijk personen in genoemde doelgroepen te motiveren en te registreren.

Wij zijn ervan overtuigd dat deze interventie uwerzijds een cruciale bijdrage zal zijn aan het succes van de vaccinatiecampagne.

De websites waarop geregistreerd kan worden zijn www.bogsuriname.com en www.laatjevaccineren.sr.

Het ministerie zal via de Vereniging van Medici in Suriname regelmatig communiceren met u en bedankt u voor uw inzet als zorgwerker in de strijd tegen COVID-19.

BEKIJK OOK: AstraZeneca- vaccin is veilig en effectief, zegt EMA

Overige berichten