Volksgezondheid: registratie voor vaccinatie alleen via onlineformulier

GFC NIEUWSREDACTIE- Het ministerie van Volksgezondheid deelt mee dat het registeren van personen om zich te laten vaccineren geschiedt via een online formulier, dat te vinden is op de websites www.bogsuriname.com en www.laatjevaccineren.sr.

Elke andere bron die wordt aangegeven als te zijn waar men zich kan registreren is dus niet valide.

Eenieder kan zich registreren en wanneer men aan de beurt is om gevaccineerd te worden, zal er contact worden opgenomen door 178.

Het ministerie adviseert dat men niet zomaar bij de ziekenhuizen of RGD-poli’s in de rij gaat staan voor een vaccinatieprikje. “Je zal niet geholpen worden zonder een afspraak die is bevestigd door 178 na een registratie. Ook is de kans groot dat je besmet kan raken met het Covid-19-virus indien je zomaar naar ziekenhuizen gaat zonder een afspraak,” aldus het ministerie van Volksgezondheid.

Indien het niet lukt om online te registreren dan mag men gerust bellen naar 178 voor begeleiding. 60-plussers die assistentie nodig hebben of meer informatie kunnen ook terecht bij hun huisarts voor de registratie.

De vaccinatiecampagne is recentelijk van start is gegaan, echter benadrukt het ministerie dat men zich nog steeds houdt aan de MoHanA-maatregelen, te weten: mondkap op, handen wassen en afstand houden.

Overige berichten