fbpx

Volksgezondheid krijgt donatie van 30.000 doses vaccins tegen gele koorts

GFC NIEUWSREDACTIE- De Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie/Wereldgezondheidsorganisatie (PAHO/WHO) doneert als onderdeel van de technische samenwerking die zij verleent aan haar lidstaten een partij gele koortsvaccin aan het ministerie van Volksgezondheid in Suriname.

Deze donatie wordt mogelijk gemaakt door een genereuze bijdrage aan PAHO van de regering van de Verenigde Staten ter ondersteuning van PAHO’s COVID-19 Pandemic Preparedness and Response Plan om technische samenwerking te bieden en te werken om de effecten van de COVID-19-pandemie in de regio van de Amerika’s.

PAHO doet deze schenking in het kader van haar programma voor technische samenwerking en in overeenstemming met de bepalingen van het Verdrag inzake de voorrechten en immuniteiten van de gespecialiseerde organisaties van de Verenigde Naties, aangenomen op 17 juli 1948, en meer specifiek de Basisovereenkomst tussen de regering van Suriname en de Pan American Health Organization/World Health Organization met betrekking tot institutionele betrekkingen en voorrechten en immuniteiten, ondertekend op 15 november 1985.

BEKIJK OOK
Nationaal Comité Herdenking Afschaffing Slavernij dient motie in bij parlement

Elke kwestie die voortvloeit uit of verband houdt met deze donatie zal worden geïnterpreteerd in overeenstemming met de bepalingen van deze documenten. Het ministerie van Volksgezondheid heeft de Verenigde Staten van Amerika en de PAHO bedankt voor de donatie van de 30.000 vaccins.

In het kader van de versterking van de relatie heeft minister Amar Ramadhin een gesprek gevoerd met de Amerikaanse delegatie tijdens de 30e PAHO Sanitary Conference in Washington. Tijdens dit gesprek zijn diverse mogelijkheden voor samenwerking besproken. Er zijn vervolgafspraken gemaakt om de mogelijkheden te bespreken.

Het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid heeft aangegeven Suriname op diverse gebieden binnen de zorgsector te willen ondersteunen.