fbpx
Volksgezondheid komt met beurzen voor uitgelote medische studenten

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid zal studenten die niet ingeloot zijn voor de studie geneeskunde aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adek) oproepen om zich te registreren.

Deze studenten die hun droom waar willen maken, kunnen een beurs krijgen om de studie geneeskunde te doen in Cuba, Servië en mogelijk ook in Estland en Rusland. Deze mededeling doet minister Antoine Elias van Volksgezondheid.

Het ministerie heeft reeds studenten in Cuba en Servië die de bovengenoemde studie doen.

Volgens de bewindsman doen deze studenten het goed en met de desbetreffende landen is ook nauw contact over de voortgang van de studie.

De bewindvoerder vraagt elke student die voldoet aan de eisen en de studie geneeskunde willen volgen maar niet ingeloot zijn, zich te registreren op het ministerie.

De eis voor de aanmelding is dat de student een S-pakket moeten hebben, geen cijfer lager dan zes hebben en voor de vakken wiskunde, natuurkunde, biologie en scheikunde samen tenminste 24 punten hebben.

Nadat de screeningsprocedure is doorlopen, zullen de studenten worden opgeroepen voor verdere afhandeling van het studieproces. De eerste groep kan mogelijk al in november afreizen om de studie aan te vangen.

Momenteel heeft het ministerie vijftien studenten in Servië en twintig in Cuba die een beurs van Volksgezondheid hebben gehad om in deze landen geneeskunde te studeren.

Cuba heeft meer Surinaamse studenten, omdat een deel via het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur ook in aanmerking is gekomen voor een beurs.

Minister Elias vindt het jammer dat studenten die heel graag geneeskunde willen studeren, hun droomstudie moeten opgeven.

De bewindvoerder zegt dat hij alles op alles zal zetten om zoveel mogelijk studiebeurzen te krijgen, zodat steeds meer studenten hun droomstudie kunnen voltooien in het buitenland.

Meer nieuws

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…

11 positief uit 296 Covid-testen

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe personen dat het voorbije etmaal positief is getest op Covid-19 is 11. In totaal zijn 296 testen uitgevoerd. Dikke mensen…

Komediant Jerrel Vierklau heengegaan

GFC NIEUWS- Toneelacteur en komediant Jerrel Vierklau is niet meer. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Nieuw bondscentrum BBGO maakt fleurige indruk

GFC NIEUWS- De officiële opening van het centrum van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) heeft donderdag plaatsgevonden. Dikke mensen slanken het makkelijkste…