fbpx
Facebook Pagelike Widget

Volksgezondheid en PAHO lanceren MoHanA Challenge

GFC NIEUWS- Covid-19 heeft een grote invloed gehad op de Surinaamse gemeenschap. Vooral in deze bijzondere vakantieperiode wordt eenieder getroffen door maatregelen die nodig zijn om de volksgezondheid te bewaren.

Om hierop in te spelen, is de MoHanA Challenge gestart. Deze challenge is ontstaan uit een samenwerking tussen het ministerie van Volksgezondheid en de Pan-Amerikaanse gezondheidsorganisatie (PAHO) met als doel de Surinaamse gemeenschap bewuster te maken van de stappen die eenieder kan nemen om het risico voor het oplopen van COVID-19 te verkleinen.

Middels het introduceren van een acroniem MoHanA, hetgeen staat voor Mondkapje op, Handen reinigen, Afstand houden zal de gemeenschap op een herkenbare manier herinnerd worden aan de persoonlijke stappen die men kan nemen om de kans op Covid-19 besmetting te verkleinen. Als eenieder zich aan de MoHanA gedragingen houdt, kunnen wij als land terug naar een normalere situatie.

De hele gemeenschap wordt gestimuleerd om mee te doen aan de MoHanA Challenge, waarbij men op creatieve manier kan laten zien hoe zij de MoHanA gedragingen tot deel maken van hun dagelijks leven. De MoHanA Challenge ging vrijdag om 20:00 uur van start via de speciaal daarvoor gecreëerde Facebookpagina Mohana Suriname en via GOV.TV. Voor deze campagne is het speciale MoHanA-lied, een compositie van de bekende artiest en jeugdparlementariër Emanuel Sanvisi, uitgebracht.

De achterliggende gedachte is simpel, zegt Orwine Derby van het ministerie van Volksgezondheid, die zich richt tot de jongeren. “Covid is in Suriname en ook jij kunt het oplopen en anderen besmetten. Hoe zorg je dat jij jezelf en anderen beschermt?” Eenieder, vooral jongeren vanaf 14 jaar, kan meedoen aan de challenge door een video te maken van maximaal 60 seconden, waarin zij op creatieve manier laten zien hoe zij MoHanA tot een deel van hun leven maken en anderen bewust maken. De video’s mogen in elke taal die in Suriname gesproken wordt. Elke inzending moet gepost worden op Facebook, Instagram of Tiktok en moet voorzien zijn van de hashtag #MohanaSuriname. Alle participanten maken wekelijks kans om leuke prijsjes te winnen.

Het ministerie van Volksgezondheid zal de challenge actief promoten via een nieuwe Instagram- en Facebookpagina, genaamd Mohana Suriname. De MoHanA Challenge duurt twee maanden en kan, afhankelijk van het verloop, verlengd worden.

Meer nieuws

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…