fbpx
Volksgezondheid en Jeugdambassadeurs starten landelijke hygiënecampagne

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid is samen met de Youth Ambassadors gestart met de landelijke hygiënecampagne.

De kick-off heeft zaterdag plaatsgevonden aan de Domineestraat voor Krasnapolsky.

Districtscommissaris van Paramaribo Mike Nerkust heeft met zijn team en dat van het BOG de voorbijgangers voorzien van een pakje wegwerptissue en een flesje handsanitizer.

Hiermee wil het ministerie hygiëne bevorderen en de samenleving attenderen om zich preventief op te stellen. Op deze eenvoudige manier, door wegwerptissues te gebruiken en op de juiste wijze de handen te wassen en handsanitizer te gebruiken, kunnen verschillende vormen van virussen worden ingedampt.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid zei dat de hygiënecampagne een tweeledig karakter heeft. Enerzijds doet het ministerie scholen, zorginstellingen en bejaardentehuizen aan waar er posters, flyers, dispensers met handzeep en handsanitizer worden geplaatst en anderzijds wordt er samen met de Youth Ambassadors drukke plekken uitgekozen om de voorbijgangers te voorzien van een pakje wegwerptissue en een flesje handsanitizer.

Elias benadrukte dat deze campagne de samenleving bewust moet maken van hygiëne en dat het niet gezocht moet worden in kader van het Corona-virus, dat tot nog toe niet in Suriname is.

De campagne zal in alle districten, ook in het binnenland, gevoerd worden. De Youth Ambassadors en dc Nerkust benadrukten dat er gewerkt wordt aan het gezond houden van Suriname. Het is volgens hen belangrijk om preventief te zijn.

De voorbijgangers en het aanwezige publiek kregen ook de juiste informatie over hoe de handen gewassen en gereinigd moeten worden. Ook werd dit steeds voorgedaan door zowel de bewindsman, de dc, de Youth Ambassadors en het team van het BOG.

Op deze eerste dag zijn er meer dan 2.250 handsanitizers en wegwerptissues uitgedeeld.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.