Volk van Suriname moet geduld hebben met huidige regering, vooruitgang komt pas na jaren

GFC NIEUWSREDACTIE – Het volk van Suriname moet meer geduld hebben en de huidige regering alle ruimte geven om orde op zaken te stellen. Vooruitgang komt pas na jaren.

Het is onder de huidige omstandigheden en de status waarin het land is overgenomen onmogelijk om binnen een jaar merkbare economische groei te bewerkstelligen.

Dat kwam naar voren tijdens een ZOOM- meeting zondagmiddag van het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC).

Het KSVC is van oordeel dat de verwachtingen die de gemeenschap heeft, getemperd moeten worden met realistische informatie.

“Geen enkele regeringscoalitie is in staat met de minimale inkomsten en kortetermijnperspectieven die Suriname heeft in zo’n tijdspanne voelbare verbeteringen tot stand te brengen. Ook de regering Santokhi- Brunswijk niet”, vertelt Jennifer Atmo van het VrouwenCollectief aan GFC Nieuws.

Het Collectief gaat er vanuit dat het in het gunstigste scenario nog jaren zal duren voordat de gemeenschap daadwerkelijk verlichting zal merken.

“Het kabinet moet veel beter uitleggen dat het niet mogelijk is om binnen zo’n korte periode wonderen te verrichten”.

“Om de economie weer gezond te laten groeien zullen wij nog een tijdje, mogelijk jaren door de zure appel moeten bijten. Hoe goed de regering haar best ook doet”, aldus het VrouwenCollectief.

Overige berichten