fbpx

Volk kan keuze maken tussen armoede of positieve ontwikkeling in Suriname

GFC NIEUWS- Het volk van Suriname heeft maandag de mogelijkheid om te kiezen voor een verdere verslechtering van de persoonlijke financiële positie of vooruitgang.

Volgens Amina Pardi van de Pertjajah Luhur (PL) hebben de huidige machthebbers bewezen dat ze niet in staat zijn om verbetering te brengen in Suriname. Integendeel, het volk is steeds dieper in armoede en onzekerheid gedompeld.

Ook de gezondheidszorg heeft volgens haar een dieptepunt bereikt.

“Deze regering heeft de afgelopen tien jaren gezorgd voor bittere armoede binnen heel veel gezinnen. De geldzorgen in ons land zijn de afgelopen maanden explosief toegenomen. Binnen alle lagen van de bevolking is er momenteel sprake van een enorme financiële verarming. Met veel pijn en moeite kunnen mensen hun hoofd nog boven water houden”.

“Er is ook een gebrek aan belangrijke medicamenten, de zorg is ernstig verslechterd en veel geschoolde verpleegkundigen zoeken hun heil liever elders nu Cubanen beter gehonoreerd worden dan onze eigen artsen, verpleegkundigen en andere gezondheidswerkers”, weet ze.

De politica  heeft bij de vele gesprekken die ze tijdens de politieke campagnes heeft gevoerd geconstateerd dat het volk snakt naar een oplossing. Er is bovendien sprake van gebrekkige hulp bij de opvoeding van kinderen en noodzakelijke steun aan bejaarden waar de armoede zeer nijpend is, schiet enorm tekort.

“De prijzen voor goederen en diensten zijn explosief de lucht ingeschoten, alles is extreem duur geworden. En de regering weet maar geen structurele oplossing hierin te brengen. Alle prijzen blijven maar omhoog schieten en het volk wordt steeds armer gemaakt. Mensen komen simpelweg niet meer uit. De huidige beleidsmakers geven ondernemers onterecht de schuld van de heersende malaise, maar ook zij staan met hun rug tegen de muur door onder meer de op hol geslagen wisselkoersen”.

BEKIJK OOK
Door macht en belangen taken CBvS uitgehold

Pardi is daarom van mening dat er snel verandering moet komen.

“Wij moeten uit deze diepe ellende geraken, die veroorzaakt is door de regering Bouterse. Het volk moet maandag de keuze maken tussen toenemende financiële misère of juist meer geld in hun portemonnee”, luidt de oproep van Pardi.

Zij heeft de afgelopen periode samen met verschillende nationale en internationale monetaire deskundigen een masterplan opgesteld om een einde te maken aan de financiële malaise in Suriname. Het doel is volgens haar om de grote ravage die is aangericht op te ruimen en op korte termijn verbetering te brengen in de situatie van veel noodlijdende Surinamers.

Tot slot heeft de politica een speciale boodschap in het kader van Eid ul Fitre.

Pardi: vandaag vieren moslims in Suriname en over de wereld Eid ul Fitre. Eid ul Fitre markeert het einde van de heilige maand Ramadan. Voor de moslim broeders en zusters is na een maand van vasten en spirituele reflectie, een dag als vandaag erg speciaal en voor de gemeenschap traditiegetrouw een feest.

Het is een kans om de waarden in het hart van de islam te eren, van dienstbaarheid en vrijgevigheid tot liefdadigheid. 

Namens mijn gezin en familie wens Ik een ieder dan een vreugdevolle Eid Mubarak!