fbpx

Volgens nieuw onderzoek zijn mannen die veel noten eten vruchtbaarder

Dat noten gezond zijn, moeten we jullie niet meer vertellen. En uit een onderzoek van de Universitat Rovira i Virgili in Spanje bij 119 mannen, is nu nog een extra voordeel naar boven gekomen. Heren die elke dag twee handjes noten eten, zouden daar namelijk de kwaliteit van hun sperma mee verbeteren.

Noten mogen dan wel bekend staan om hun hoge vetgehalte, ze bestaan voornamelijk uit meervoudige onverzadigde vetzuren, waar je lichaam baat bij heeft. Die verlagen de cholesterol, verminderen de kans op hart- en vaatziekten en houden het stresshormoon binnen de perken. Daarnaast barsten noten van eiwitten, voedingsvezels, vitaminen en mineralen en antioxidanten.

BEKIJK OOK
Amsterdammer die denkt dat vloek van overleden vijand op hem rust betaalt €700 aan wonderdokter

Uit de studie van de Spaanse universiteit blijkt nu dat ook mannen hun sperma gebaat is bij noten. De helft van de onderzochte mannen hield hun eigen dieet aan, de anderen voegden er 60 gram noten per dag aan toe. Na veertien weken werd hun sperma onderzocht, en – je raadt het al – bij zij die elke dag noten hadden gegeten, werd een verbeterde kwaliteit van de zaadcellen opgemerkt.